13 Temmuz 2012 Cuma

Sadece Kulağıma Küpe Olsun Diye...

DRY, yani Don't Repeat Yourself! Kendini tekrarlama! Her konuda, hatalarda olduğu gibi çözümlerde de. Az önce çok daha önceden karşılaştığım bir problem ile tekrardan cebelleşmek zorunda kaldım. Demek ki neymiş? Bir yerlere yazmak gerekliymiş. Kafaya yazmaktansa kağıda, daha iyisi bloğa yazmak en güzeli. Sonuçta beyin bedava derler ama kazın ayağı biraz farklı.

Her neyse problem şuydu: Basic Authentication yapmak istiyoruz. Malzemeler Weblogic ve Spring Security. Konfigürasyon falan herşey tamam. Bi deneyelim bakalım çalışıyor mu diye Firefox'un modify headers'ine Basic ABCDE== şeklinde Authorization header'mizi de ekledik. O da ne? Username ve password soruyor. Soran kim? Weblogic! Ne alaka? Herif Deli Dumrul gibi tutmuş köprünün başını. Ne geleni geçiriyor ne gideni.

Peki ne yapalım? En iyisi weblogic'e bu davranışının yanlış olduğunu hatırlatalım. Bunun için .../Middleware/user_projects/domains/[benim_domain]/config altındaki config.xml'i açalım ve <security-configuration> taginin içerisine şöyle bişey ekleyelim.

<enforce-valid-basic-auth-credentials>false</enforce-valid-basic-auth-credentials>

Sonra da Allah'ın emri, bi restart edelim. Çalışmazsa getirin mal bizim :)

Hiç yorum yok: